Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Сливенска област Христина Чолакова взе участие в срещата със заместник-командващия Сухопътните войски на САЩ в Ев

19 август 2008 09:37,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 998

Тя се проведе днес на полигон „Ново село" по покана на командващия сухопътните войски у нас ген.-лейтенант Иван Добрев, който също присъства на срещата. Сред присъстващите бяха още зам.-областни управители на Ямбол и Бургас и кметове на населени места около военните бази „Безмер" и „Ново село".

Целта на срещата бе опознаване между централната и местна администрация от региона и американските военни, обсъждане на въпроси от взаимен интерес, свързани с разполагане на американски военнослужещи в региона, както и запознаване на областните управители и кметовете с намеренията за съвместно ползване на съоръженията на полигон „Ново село".

По време на презентацията стана ясно, че през май 2011 г. трябва да бъде въведена в експлоатация стационарната база за разполагане на американските войски на полигона. В момента 75% от наетата работна ръка на полигон „Ново село" са българи. Там сега върви обучителна работа за съвместното българо-американско учение „Българска пантера 08", което трябва да приключи до 17 октомври т.г.

На срещата бяха представени и някои от хуманитарните проекти, изпълнявани от американските военни на територията на региона. Това са самостоятелни проекти, които не са свързани с военни операции, а по-скоро с оказване на помощ на цивилното население. Такива проекти има реализирани и на територията на Сливенска област.

На срещата г-жа Христина Чолакова постави въпроса за недостатъчната информираност на местното население относно наемането на работна ръка.