Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Консорциум Хула и Ко. Хюмън Дайнамикс КГ обявява конкурс за набиране на ромски ученици от 10 области в страната

18 август 2008 09:31,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1097

Консорциум Хула и Ко. Хюмън Дайнамикс КГ обявява конкурс за набиране на ромски ученици от 10 области в страната, сред които и Сливенска, на които ще бъдат предложени безплатни кандидат-гимназиални курсове.

Той е по проект „Техническа помощ при изпълнението на компонент „Образование" от многогодишен ФАР проект „Подобряване на състоянието и интеграцията на малцинствени групи в неравностойно положение със специален фокус върху ромите". Основен бенефициент на проекта е Националният съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет на Р. България, като техническото изпълнение се координира от Дирекция „Етнически и демографски въпроси" в Администрацията на Министерския съвет.

Ще бъдат избрани 100 ученици роми за включване в безплатните курсове за подготовка за кандидатстване след 7 или 8 клас в гимназиалната степен на средно образование в гимназии, средни общообразователни училища, професионални гимназии, спортни училища, училища по изкуствата и културата. Условията за участие в конкурса са кандидатът да е записан в 7 или 8 клас през учебната 2008-2009г., да учи и живее на територията на областите Монтана, Видин, София-област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Ямбол или Шумен, да има успех съответно от 6 или 7 клас на миналата учебна година не по-нисък от добър 3,50 и да има съгласието и подкрепата на родителите или настойниците си за включване в подготвителните курсове. Крайният срок за подаване на документите е 25 септември 2008 г.

Подробности за регламента на конкурса, формуляри за попълване и кратко описание на проекта могат да бъдат намерени в интернет на адрес: www.ethnos.bg; www.osi.bg