Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Областна администрация – Сливен се състоя среща на областния управител Христина Чолакова с директора на Дирекция

12 август 2008 20:59,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 981

В Областна администрация – Сливен се състоя среща на областния управител Христина Чолакова с директора на Дирекция „Инспекция по труда” – Сливен Здравко Пехливанов и главния секретар на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” - София Румяна Михайлова

Една от разискваните теми бе създаването на условия за по-добро обслужване на хората с увреждания, чийто достъп до сградата на инспекцията е затруднен.

Г-жа Чолакова предложи да се подходи по аналогичен начин на инициативата за изнесен прием в Областна администрация на Дирекция „Бюро по труда" - Сливен и двамата приеха предложението й в същия ден и час, когато той се организира, да присъства и експерт на „Инспекция по труда". Според областния управител съчетаването на приемните дни на двете институции в достъпната за инвалидите сграда на Областната администрация освен удобство за ползване на услугите, ще спести и време на хората с увреждания.

Напомняме, че през юли г-жа Чолакова прие предложението на ръководството на Дирекция „Бюро по труда" – Сливен в сградата на Областна администрация да се организира изнесена приемна за инвалидите. Тя е в центъра за административно обслужване на администрацията, където хората с увреждания имат възможност всеки първи работен ден на месеца от 14.00 до 16.00 часа да бъдат консултирани и да ползват безпроблемно услугите на Агенцията по заетостта.

За инициативата г-жа Чолакова уведоми с писмо председателя на Регионалната организация на инвалидите в Сливен Ели Карамфилова, с молба да бъдат информирани хората с увреждания.