» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В малката зала на Областна администрация – Сливен вчера се състоя среща на млади политически лидери от областта с областния управител Хри

13 August 2008 21:01,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 990
1212

Проявата е част от инициативите, организирани от Държавната агенция за младежта и спорта за отбелязване на 12 август - Международния ден на младежта. присъства и регионалният координатор за младежки дейности към ДАМС Атанас Чолаков.

Разговорът бе на тема „Младежките лидери променят стереотипите. Защо ще останем в Сливен!" В началото г-жа Чолакова отбеляза, че независимо от принадлежността си към различни политически сили, всички млади хора трябва да милеят за Сливен и за успешното решаване на местните проблеми. В отговор младите политици припомниха, че съвместните инициативи в името на Сливен доскоро са били традиция и припомниха акциите по почистване на паметници, ремонтиране и освежаване на детски площадки и т.н. Те изразиха желанието си отново да мобилизират младите хора в града и бе решено на периодични срещи да се набележат бъдещите съвместни инициативи. Породи се и първата идея - да продължи подетата преди години инициатива за почистване и поддържане на надгробния паметник на Добри Чинтулов. Г-жа Чолакова подкрепи с готовност идеята и отбеляза, че колкото и незначителни да са на вид подобни инициативи, те ще изпълнят своята цел – да се създаде едно осъзнато гражданско общество и младите да почувстват, че могат да бъдат полезни с нещо.

Решено бе в края на август или началото на септември младите политици отново да се съберат на работна среща в Областната администрация, за да обсъдят организацията по почистването на паметника на Чинтулов и да набележат следващите си съвместни инициативи.

Photos

1313