Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова получи писмо от ръководствата на ЕВН България Електроснабдяване АД

11 август 2008 20:54,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1045

Областният управител Христина Чолакова получи писмо от ръководствата на ЕВН България Електроснабдяване АД и ЕВН България Електроразпределение АД.

С него те информират за предприетите мерки за защита интересите на клиентите си във връзка с влезлите в сила от 1 юли т.г. нови цени на електроенергията. Новите тарифи за EVN Bulgaria, по които вече се отчита и заплаща консумираната от битовите потребители ел. енергия, са съответно: дневна 0,18210 лв./квтч и нощна – 0,10669 лв./квтч.

За да бъдат защитени правата на абонатите при фактуриране на ел.енергията за юни дружеството е определило срокът на консумацията по нови и стари тарифи да бъде според броя на дните в съответния ценови период, като общият брой отчетени дни отговаря на нормалния период от 30 дни според индивидуалното ролиращо отчитане на всеки клиент. След въвеждането на новите цени дружеството няма да променя въведените през 2006 г. ролиращи срокове за отчитане, се казва в писмото. Датата на отчитане на всеки отделен абонат е вписана във фактурата за дължимата сума за изразходвана ел. енергия. Всеки клиент на EVN Bulgaria, който има въпроси или съмнения относно отчитането на консумираната от него ел. енергия, може да се обърне към центъра за работа с клиенти на телефон 07 001 7777 /на цената на един градски разговор за цялата страна/.