» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Христина Чолакова взе участие в организирания в неделя – 10 август, екопоход в местността Карандила.

11 August 2008 20:55,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1065
1111

Инициативата бе една от многобройните прояви на Държавната агенция за младежта и спорта в страната за отбелязване на 12 август – Международния ден на младежта.

На поканата за включване в проявата, отправена от регионалната структура на ДАМС към представители на политически, етнически, младежки и спортни организации, се отзоваха повече от 50 младежи. Групата тръгна сутринта в неделя от долната лифтена станция по екопътеката, минаваща край Халката, като я почисти от отпадъци. В местността Карандила към тях се присъединиха и 12 колоездачи и заедно почистиха района около фурната. На всички участници в екопохода бяха раздадени сандвичи, минерална вода и тениски с надписи по повод инициативата.

Проявите в община Сливен, посветени на този ден, продължават с предвидената утре – 12 август, от 16.00 часа среща на млади политически лидери от областта с областния управител Христина Чолакова, с която ще разговарят на тема „Младежките лидери променят стереотипите. Защо ще останем в Сливен!"

Инициативите в страната, организирани в чест на този ден, преминават под мотото „Младите хора и климатичните промени: Време за действие!" и са под патронажа на г-жа Весела Лечева – председател на Държавната агенция за младежта и спорта.

Photos

222