Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местният парламент прие финансовите отчети на общински дружества за 2023 г. и одобри промените в две наредби

25 април 2024 14:13, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 137
Sesiq

Общинският съвет в Сливен днес проведе редовното си заседание. 55 точки бяха включени в дневния ред на сесията.

Сред одобрените попаднаха годишните финансови отчети на част от общинските търговски дружества. Това са „ДКЦ 1 - Сливен“, „ДКЦ 2 - Сливен“, „Дентален център 1 – Сливен“, „Общинска охрана и СОТ - Сливен“ и Индустриалният парк.

Актуализацията на бюджета също бе гласувана и дискутирана. Тя предвижда разместване на средства по отделни пера във връзка с разходи за ремонти, благоустрояване на пътната инфраструктура, закупуване на инвентар и техника за спортни зали, училища, детски градини и др. дейности.

Подкрепа получиха и две от общинските наредби. Едната касае обществения ред, другата - определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставени права на територията на общината. В първата, промените предвиждат намаляване на скоростта на индивидуалните електрически превозни средства и определяне на местата, където те могат да се управляват, както и по-високи глоби при вдигане на шум. Изменението във втората се отнася предимно за прецизиране дейността на таксиметровите превози и актуализация на цените на услуги за разполагане на рекламно-информационни елементи, предоставяне на спортни бази и спортни съоръжения и услуги, предоставяни на територията на Крепост „Туида“.

Общинските съветници гласуваха и бюджетната прогноза за периода 2025-2027 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.

Одобрение получиха още докладът за изпълнение на миналогодишната програма за развитие на читалищата, отчетът на общинската програма за закрила на детето за 2023 г. , както и тазгодишната програма на Общината за закрила на детето.

Предложения за управление и разпореждане с общинска собственост, отпускане на средства и помощи на граждани, също бяха сред разгледаните и гласувани днес.

Бе дадено единодушно съгласие за упълномощаване на представител на Община Сливен за участие в Общото събрание на Асоциацията по ВиК. То е насрочено за 30 април.

Подробните материали за сесията се съдържат на посочения линк: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite