Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава подмяната на осветлението в кв. „Клуцохор“

25 април 2024 13:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 155
лампи

Продължава подмяната на уличното осветление на алеи в междублоковото пространство в квартал „Клуцохор“. До този момент са изградени над 90 процента от кабелната подземна мрежа и почти всички фундаменти за 150 броя нови стълбове. Ще бъдат монтирани общо 177 броя LED модерни енергоефективни осветителни тела. Предстои монтирането на стълбовната мрежа и осветителните тела, като до края на юни системата ще бъде напълно готова и въведена в експлоатация.

Съществуващите осветителни тела в обхвата на проекта ще бъдат поетапно изключвани и демонтирани след цялостното изграждане и пускане в експлоатация на новата мрежа за осветление в района. До момента са демонтирани 20 стари осветителни тела.

От Дирекция „Общинска инфраструктура“ съобщават, че своевременно се възстановяват и тротоарите в зоните на разкопаване. От Община Сливен призовават гражданите да проявят търпение, тъй като строително-монтажните дейности са за постигане на по-добро и пълноценно осветление и подобряване комфорта на обитаване на градската среда.