Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се общественото обсъждане на 4 концепции за интегрирани териториални инвестиции с партньор Община Сливен

10 април 2024 17:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 седмици, брой четения: 212
КИТИ

В зала „Май“ днес бяха представени 4 концепции за интегрирани териториални инвестиции, успешно преминали първи етап на оценка, в които партньор е Община Сливен. Концепциите бяха представени от водещите партньори: общините Ямбол и Нова Загора, Национална спортна академия „Васил Левски“ и ПГЕЕ „Мария Кюри“.

Концепциите са основният стратегически документ, на база на който през настоящия програмен период ще се отпускат средства по програма „Развитие на регионите“ 2021-2027. В момента тече вторият етап от оценката им, който включва и тяхното представяне пред общността. Община Сливен участва в 7 от общо 12 одобрени на първи етап комбинирани концепции за интегрирани териториални инвестиции в Югоизточен регион. Представените днес концепции бяха:

- „Интегрирана концепция за икономически растеж, развитие на туризма, зелена икономика, устойчива градска мобилност и опазване на околната среда в Югоизточен регион", с водещ партньор Община Нова Загора.

С презентацията и анкетната карта на тази концепция може да се запознаете в следните линкове:

https://docs.google.com/presentation/d/1CGUSo3F9qxxhwfesOqZTegnkcdfLodZbBTeWwpDxiD4/edit?usp=sharing

 

https://forms.gle/vJsvWoU7biWRrVfx5

 

- „Модернизация на образователната среда на ПГЕЕ Мария Кюри - стабилна основа за обучение и привличане на ученици от област Сливен и региона", с водещ партньор ПГЕЕ „Мария Кюри“, Сливен. Линкове към презентацията и анкетата:

https://docs.google.com/presentation/d/1ph7ZPAs-F66CiP0E3Ff_UYjot8SQZzO6lkhdnZ0wk3E/edit?usp=sharing

 

https://forms.gle/FtQronktGFkgzp9C7

 

- „Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура - Важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югоизточен Регион“, с водещ партньор Национална спортна академия „Васил Левски“:

https://docs.google.com/presentation/d/1Z5K7hrYwsRwWrn1qw9tViTkzszN5gKguts8souqsQrM/edit?usp=sharing

 

https://forms.gle/7U1ocXbJWMbz1Y2P6

 

- „Интегрирани инвестиции в зелена градска среда, устойчива мобилност и подобряване на достъпността за развитие на региона“, с водещ партньор Община Ямбол:

https://docs.google.com/presentation/d/1rlj0MpqzsKRfr7JMGW9zgemG4WnKF5taxqm1vhg3iOI/edit?usp=sharing

 

https://forms.gle/iryPLaWb7y1zF1Ey9

 

Всеки гражданин може да подкрепи, да даде предложения или препоръки към концепциите, посредством онлайн анкета, достъпна в линковете.

 

На 11 април от 15 чaса в зала „Май“ на Община Сливен ще бъдат представени КИТИ „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“, с водещ партньор Община Бургас, „Регионална Екосистема за Устойчиво Развитие: Интегрирани Инвестиции за Общностно Благополучие“, с водещ партньор Югоизточен регионален иновационен център „Здраве“.

Снимки

КИТИ