Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проблемите, които стоят пред бизнеса в Сливен, обсъдиха кметът Радев и ръководството на „Ретал Балкан“

10 април 2024 16:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 седмици, брой четения: 207
среща

Кметът Стефан Радев се срещна с ръководството на „Ретал Балкан“-Сливен. По време на разговорите бяха обсъдени проблемите на бизнеса, като двете страни заключиха, че те касаят почти всички бизнеси в общината.

 

Недко Недев, мениджър в „Ретал Балкан“ сподели, че едно от най-големите препятствия, пред които са изправени, е липсата на работна ръка, въпреки доброто заплащане, което се предлага на служителите.

 

„Затова е важно децата и младежите да знаят, че образованието е от огромно значение за тяхното развитие. Възможности за добра работа има, важно е да се положат усилия в собствените развития и умения“, посочи кметът.

 

„Ретал Балкан“ произвежда преформи и капачки. Техни клиенти са водещи фирми производители на бира, безалкохолни напитки и бутилирана вода. Компанията разполага производствени обекти в над 10 държави и обхваща клиенти в повече от 60 страни в Европа, Азия и Америка.

 

„Впечатлен съм от технологиите, с които работите и инвестициите, които правите. Общината прави всичко възможно, за да привлича такъв тип инвеститори. Поради тази причина залагаме и на Индустриалния парк. Вярвам, че по този начин ще привлечем още компании, но най-важното – ще създадем нови възможности за тези, които вече развиват своя бизнес тук“, заяви Радев.

 

От компанията заявиха, че са готови да съдействат на Общината и образователните институции със стажове и обучение на кадри.

Снимки

срещасрещасрещасрещасреща