Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 760 деца и младежи са участвали в Националния литературен конкурс „Щастието е възможно” в Сливен

08 май 2024 13:53, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 171
Над 760 деца и младежи са участвали в Националния литературен конкурс „Щастието е възможно” в Сливен

Над 760 деца и младежи са участвали в Националния литературен конкурс „Щастието е възможно” на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен. Това съобщи директорът на културния институт Росица Петрова.

 

Надпреварата е ежегодна и се провежда в рамките на XXVI-я Национален фестивал на детската книга, който ще се състои от 8 до 10 май в Сливен. Фестивалът ще бъде открит с концерт утре, 8 май, в празнично украсеното фоайе на Драматичен театър “Стефан Киров” – Сливен. Официалната церемония по награждаването на отличените участници в конкурса ще бъде в последния фестивален ден, а наградените творби са отпечатани в сборник.

 

"Имаме участници от България, както и от българските общности в чужбина, разказа директорът на библиотеката. За всяко дете участник ще има награди - книги от български автори, осигурени от издателства, които също участват във Фестивала." По думите на Росица Петрова през тази година най-активни са били българските общности в Европа - Париж, Лондон, Мюнхен, Прага, Будапеща. Тя посочи, че работят добре и с българските диаспори в Чикаго и дори Австралия.

 

В журито, оценявало творбите, са били и писателите Здравка Евтимова и Марин Трошанов, което според Петрова, е гаранция за пълна липса на компромис по отношение на оценката.

 

Българската телеграфна агенция и тази година е медиен партньор на събитието.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА