Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

НСОРБ организира пореден конкурс за младежи от цялата страна

30 април 2024 11:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 седмици, брой четения: 172
NSORB - Nacionalen mladejky konkurs

За втора поредна година Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ ще проведе конкурс за младежи от цялата страна. Инициативата е по повод 12 октомври – Деня на българската община и местното самоуправление.

Тази година конкурсът ще бъде под мотото „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“.

В контекста на предстоящите ключови задачи в работата на общините, екипът на НСОРБ предвижда през 2024 г. темата на конкурса да бъде обвързана с предстоящото въвеждане на нов модел за определяне на таксата за битови отпадъци. В нея ще бъде включена и промяна в обществените навици по отношение на генерирането и събирането на смет.

Целта на конкурса е да насърчи активното включване в обществения живот на местно ниво на младите хора, да ги стимулира да участват с креативни идеи в развитието на своите населени места. Да ги запознае с предизвикателствата и трудностите за местната власт.

Мотото на тазгодишното издание е „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“. Участниците в конкурса трябва да обмислят и предложат кампания сред жителите на общината за насърчаване на разделното събиране на отпадъци, намаляване разхищението на храни и повторната употреба на дрехи, мебели и домакинско оборудване и др.

За провеждането на конкурса е разработен регламент, който предвижда право на участие на младежи на възраст до 29 г. включително /съгласно §1, т.1 от Закона за младежта/, които са ученици, студенти или работещи.

Проектни предложения могат да бъдат подавани до 15 август 2024 г. Участието в конкурса е доброволно. То може да бъде индивидуално или в екип.

Участниците в конкурса следва да изпратят изложение на своята проектна идея /с текст, видео, презентация или др./ в съответствие с условията на конкурса, в електронен формат по електронна поща на НСОРБ, на адрес: konkurs@namrb.org

Предложенията за участие в конкурса се подават на български език.

Срокът за оценка на получените предложения е до 30 септември.

Повече за регламента може да прочетете в прикачения по-долу файл:

Файлове

Reglament [512KB]

Portable Document Format File