Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира проект „Изпълнение на мерки за устойчива градска мобилност в общините Сливен и Ямбол“

25 април 2024 14:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 138
Проект - тролейбуси

На 23 април Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Екологосъобразна мобилност“ на Национален план за възстановяване и устойчивост. Проектното предложение е с кандидат Община Сливен и ще се изпълнява в партньорство с Община Ямбол и „Пътнически превози“ ЕООД-Сливен. Основната цел е създаването на обществен транспорт с по-малко потребление на енергия, реализация на ефективна свързаност между градските и селските райони, изпълнение на мерки за развитие на екологичен и безопасен транспорт и транспортни системи.

За Община Сливен са заложени дейности по доставка на пет електрически автобуса, доставка и монтаж на една зарядна станция, въвеждане на интелигентна билетна система за продажба и контрол на билети и карти и изпълнение на осветеност и сигнализация на десет пешеходни пътеки.

За Община Ямбол са предвидени: изграждане на 10 километра велосипедна инфраструктура, разработване на Генерален план за организация на движението и осветеност и сигнализация на десет пешеходни пътеки.

Общата стойност на проекта е 10 087 061,67 лв., от които: 7 590 100,50 лв. безвъзмездно финансиране от Механизма за възстановяване и устойчивост; 579 255,00 лв. допълващо национално финансиране и 1 917 706,17 лв. собствен принос на крайните получатели. Срокът за изпълнение на всички дейности е две години.