Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.04.2024 г.

23 април 2024 11:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 250
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 22.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 23.04.2024 Г.

 

Котел: 42-годишен мъж от град Варна, водач на лек автомобил „Порше“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 22 април, около 21,10 часа, на ул. „Васил Левски“ в град Котел. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти от участък „Градец“ са разкрили домова кражба, заявена на 19 април. Извършителят е задържан. Той е криминално проявен мъж на 24 години от село Градец. Задържаният е проникнал в жилището на 37-годишен мъж в същото населено място и е извършил кражба на телевизор, музикална уредба и други вещи. Работата по досъдебното производство продължава. След проведените допълнителни оперативно-издирвателни действия инкриминираните вещи са намерени и иззети.

 

Сливен: 25-годишна жена е задържана от криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен при ежедневния контрол и наблюдение на лица, склонни към извършване на противопарвни деяния. На 22 април, около 14,30 часа, в квартал „Надежда“ е извършена полицейска проверка на криминално проявена жена на 25 години от град Сливен. В нея са намерени и иззети различни опаковки, съдържащи вещество, което е реагирало положителна за наркотици при полевия тест. Отведена е в РУ-Сливен и задържана с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

На 22 април, в 20,06 часа, от тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на изхода на село Младово в посока село Коньово. 48-годишен мъж от град Сливен, водач на мотоциклет „Априлия Атлантик 500“, при десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил странично в автобус „Мерцедес“. От произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е откаран в болнично заведение в град Сливен с фрактура на ръка и комоцио, без опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: 30-годишен водач на лек автомобил „Пежо 107“, жител на област Бургас, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена днес в град Твърдица. Водачът е спрян за проверка при операция по пътна безопасност в 00,49 часа на ул. „Княз Борис І“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на мяст ос техническо следство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 98 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 26 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 13 протокола за предупреждение.

 

Направени са 92 проби за употреба на алкохол и 5 за наркотици – две положителни проби за употреба на наркотици.

 

Настъпило е 1 пътно произшествие с постарал. Образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Нова Загора са се отзовали на 2 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при отводняване на мазе на сграда в град Нова Загора. Своевременно е загасен запален контейнер за смет в град Нова Загора.