Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD разширява своите AI PC решения за водеща производителност в професионалните настолни и мобилни системи

17 април 2024 09:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 199
AMD разширява своите AI PC решения

— Процесорите от серии AMD Ryzen™ PRO 8040 и AMD Ryzen™ PRO 8000 осигуряват най-високо ниво на работа за персоналните компютри с AI възможности —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 16 април 2024 г. — Днес AMD (NASDAQ: AMD) обяви нови продукти, които ще разширят портфолиото от комерсиални мобилни и настолни РС с изкуствен интелект, предоставяйки изключителна производителност и ниво на работа за бизнес потребителите. Новата серия AMD Ryzen™ PRO 8040 са най-усъвършенстваните x86 процесори, създадени за бизнес лаптопи и мобилни работни станции.. Освен това, AMD обяви също настолния AMD Ryzen™ PRO 8000, първият настолен процесор с AI за бизнес потребители, проектиран за авангардна производителност с ниска консумация на енергия.

С AMD Ryzen™ AI, вграден в избрани модели, AMD разширява още повече лидерството си в компютърните системи с изкуствен интелект. Като използват централния процесор, графичния процесор и специализирания вграден модул за невронна обработка (NPU), новите процесори Ryzen AI предоставят повече специализирана AI мощност от предишните поколения, с до 16 NPU TOPS (трилиони операции в секунда) и до 39 общо системни TOPS. Бизнес компютрите, оборудвани с новите Ryzen AI процесори, ще помогнат за трансформирането на потребителската работа при създаването на съдържание, анализ на данни и др. С добавянето на AMD PRO технологии, ИТ мениджърите могат да отключат функции за управление от корпоративен клас, за да опростят ИТ операциите и да завършат инсталирането на компютъра по-бързо в цялата организация, с вградени функции за сигурност за защита на чип ниво от сложни атаки, както и безпрецедентни стабилност, надеждност и дълготрайност на платформата за корпоративния софтуер.

 

 

В горната част на линията мобилни процесори е AMD Ryzen™ 9 PRO 8945HS, оборудван с осем ядра, 16 нишки, 24MB кеш и Radeon™ 780M графика. Разполагащи с тежка процесорна мощност за ресурсоемки приложения, технически изчисления, създаване на мултимедийно съдържание, тези чипове могат да поемат изискващи мощна графика работни задачи като 3D изобразяване, видео кодиране и редактиране.

Очаква се новите мобилни процесори от серия Ryzen PRO 8040 да бъдат достъпни в машини на OEM партньори на AMD като HP и Lenovo от второто тримесечие на 2024 г.

 

Настолните процесори AMD Ryzen PRO 8000 серия за бизнеса са първите в света с активирани AI функции

За професионалистите, работещи с настолни машини, процесорите от серия AMD Ryzen PRO 8000 разполагат с първия специализиран AI енджин на избрани модели, за да осигурят AI работа с невероятна мощност и ефективност. С до осем високопроизводителни “Zen 4” ядра по водеща 4nm технология, серията Ryzen PRO 8000 поставя нов стандарт за скорост и енергийна ефективност в ежедневните бизнес операции. Бизнес настолните компютри с процесори AMD Ryzen 7 PRO 8700G, осигуряват до 47% увеличение на производителността и 3 пъти по-добра графична производителност в избрани тестове в сравнение с процесора Intel Core i7 14700.

Настолните компютри, с процесори AMD Ryzen PRO 8000 поддържат DDR5 памет и PCIe® 4 за светкавично бърз трансфер на данни, по-гладък работен процес и по-бърз достъп до критични за бизнеса приложения и данни, както и свързаност от следващо поколение с Wi-Fi 7, наличен на избрани модели.

Водещ в серията е процесорът AMD Ryzen 8700G, който предоставя на потребителите осем високопроизводителни ядра и 16 нишки, 24MB кеш и интегрирана AMD Radeon 780M графика. При тестове с конкурентни решения AMD Ryzen 8700G предлага до 19% по-добра производителност с по-малка консумация на енергия, осигурявайки на професионалистите производителността, необходима за всяко работно натоварване.

Очаква се новите процесори за настолни компютри от серия Ryzen PRO 8000 да бъдат налични в платформи на OEM партньори като HP и Lenovo, както и от избрани партньори за дистрибуторските канали от второто тримесечие на 2024 г.

 

AMD Ryzen™ PRO технологиите и Ryzen™ AI предоставят на бизнеса многослоен подход към сигурността и AI възможностите

Технологиите AMD PRO предоставят на потребителите функции за управление от корпоративен клас. Неотдавнашно проучване на Principled Technologies показа, че ИТ мениджърите могат да внедряват AMD базирани лаптопи до 41% по-бързо от лаптопите на конкуренцията и да ги управляват групово с облачно базирани инструменти като Windows Autopilot. Освен това, технологиите AMD PRO предлагат стабилен, многослоен подход за сигурност, вграден директно в хардуера, в операционната система и на системно ниво. С обширна партньорска поддръжка технологиите AMD PRO помагат на лицата, вземащи решения в ИТ, да бъдат на нивото на съвременните изисквания за сигурност, като осигуряват на потребителите непрекъсната защита срещу сложни атаки.

В допълнение, процесорите AMD Ryzen PRO имат интегриран процесор за сигурност Microsoft Pluton, който осигурява отлична защита от чипа до облака. Това помага да се защитят потребителските идентификационни данни, идентичности, лична информация и ключове за криптиране на компютрите с Windows 11.

До края на 2024 г. се очаква над 150 независими разработчици на софтуер (ISV) в областта на AI да предложат още решения за Ryzen AI. Бизнес потребителите могат да използват Ryzen AI за създаване на професионални документи, кореспонденция и бизнес презентации само по няколко зададени точки, както и да обобщават и отговарят на имейли, освобождавайки ценно време през деня. Ryzen AI също така позволява на потребителите с личен асистент с изкуствен интелект да помагат при кодирането, да си сътрудничат с инструменти, базирани на изкуствен интелект, и да подобряват графиките и видеото с функции като повишаване на резкостта на изображенията и премахване на шума.

 

OEM партньори пускат лаптопи с Ryzen PRO 8040 и настолни РС с Ryzen PRO 8000 процесори

OEM партньорите на AMD, сред които Lenovo и HP, представят още лаптопи, мобилни работни станции и настолни компютри, базирани на AMD Ryzen PRO 8040 и 8000 чиповете, с невероятна мощност, производителност и готовност за работа с AI. Освен това, Microsoft продължава да разширява функциите на Microsoft Copilot, предоставяйки повече AI възможности на Windows системите с AMD процесори, отключвайки нови функции за разширена продуктивност, сигурност и ежедневна бизнес употреба.

На тазгодишната партньорска конференция HP Amplify, HP обяви разнообразие от бизнес настолни компютри, работни станции и лаптопи, включително с процесори от серията AMD PRO. Тези системи включват преносими компютри HP EliteBook 805 серия G11, преносими компютри HP EliteBook 605 серия G11, преносими компютри HP ProBook 405 серия G11, настолен компютър HP Elite Small Form Factor 805 G9, HP ZBook Power G11 и HP ZBook Firefly G11, базирани на процесори от сериите AMD Ryzen™ PRO 8000 или 8040. HP и AMD подобряват AI както в настоящето, така и в бъдещето. Чрез използване на опита на HP в изчислителните решения за работни станции от висок клас с авангардната технология на AMD, сътрудничеството има за цел да осигури готовност за AI и създаване на AI.

По-рано тази година Lenovo обяви ThinkPad T14 Gen 5 с процесори AMD Ryzen PRO 8040 серия, а днес компанията разшири портфолиото си за настолни компютри, за да включи ThinkCentre M75s Gen 5, ThinkCentre M75q Gen 5 и ThinkCentre M75t Gen 5, всички оборудвани с процесори от серия AMD Ryzen PRO 8000.

Снимки

AMD разширява своите AI PC решения