Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD разширява своето портфолио от адаптивни SoC, пуска нови Versal Gen 2 устройства за вградени системи с изкуствен интелект

09 април 2024 13:28, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 233
AMD logo

— Subaru е сред първите, които ще използват AMD Versal AI Edge Gen 2 решения за своите ADAS системи в автомобилите —

 

Нюрнберг, Германия, (Embedded World), -- 9 април 2024 г. -- AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви разширяването на портфолиото от AMD Versal™ адаптивни системи на чип (SoC) с новите Versal AI Edge Series Gen 2 и Versal Prime Series Gen 2 адаптивни SoC. Тези изделия предлагат предварителна обработка, AI анализ и последваща обработка заедно в едно устройство за ускоряване от край до край на вградени системи с AI възможности.

Продуктите от 2-ро поколение на серията Versal надграждат моделите от първото поколение с мощни нови AI енджини, които се очаква да осигурят до 3 пъти по-високи показатели за общ брой операции на ват (ТОР) спрямо първото поколение Versal AI, докато нови високопроизводителни интегрирани ARM® процесори се очаква да предложат до 10 пъти повече скаларни изчисления от Versal AI Edge и Prime продуктите от първото поколение.

Съчетавайки производителност, мощност, малка площ, заедно с усъвършенствана функционална безопасност и сигурност, устройствата от серията Versal Gen 2 предоставят нови възможности и функции, които позволяват проектирането на високопроизводителни, оптимизирани за периферни системи решения за автомобилостроенето, космическото пространство и отбраната, промишлеността, изобразителните системи, здравеопазването, информационните платформи и професионалните AV пазари.

 

С приложение в ADAS системите за визуализация на Subaru

Subaru Corporation избра продуктите Versal AI Edge Series Gen 2 за системата за за подпомагане на водача (ADAS) за автомобилно „зрение“ от следващо поколение, известна като EyeSight. Системата EyeSight е интегрирана в избрани модели автомобили Subaru, за да позволи разширени функции за безопасност, включително адаптивен круиз контрол, помощ за поддържане на автомобила в неговата лента и спиране преди сблъсък. Subaru използва адаптивна SoC технология на AMD в настоящите автомобили, оборудвани с EyeSight.

Versal AI Edge Series Gen 2

За да отговорят на сложните нужди от обработка на системите в реалния свят, устройствата AMD Versal AI Edge Series Gen 2 включват оптимална комбинация от процесори за всичките три фази на работа на системата за вграждане с AI:

• Предварителна обработка: FPGA програмируема логика за предварителна обработка в реално време с несравнима гъвкавост за свързване към широк набор от сензори и реализиране на потоци за обработка на данни с висока производителност и ниска латентност

• AI анализ: масив от векторни процесори под формата на следващо поколение AI енджини за ефективни AI анализи

• Постобработка: ARM CPU ядра, осигуряващи мощността за постобработка, необходима за комплексно вземане на решения и контрол за критични за безопасността приложения.

Тази интелигентност на един чип може да елиминира необходимостта от изграждане на решения за многочипова обработка, което води до по-малки, по-ефективни вградени AI системи с потенциал за по-кратко време за пускане на пазара.

 

Versal Prime Series Gen 2

AMD Versal Prime Series Gen 2 решенията осигуряват ускорение от край до край за традиционни, не-базирани на AI вградени системи чрез комбиниране на програмируема логика за обработка на данни от сензори с високопроизводителни вградени ARM процесори. Проектирани да предложат до 10 пъти повече скаларни изчисления в сравнение с първото поколение продукти, тези устройства могат ефективно да се справят със сензорна обработка и сложни скаларни работни натоварвания.

С нови вградени възможности за обработка на видео с висока пропускателна способност, включително до 8K многоканални работни потоци, устройствата Versal Prime Gen 2 са идеално подходящи за приложения като поточно предаване и запис на видео с ултрависока разделителна способност (UHD), индустриални компютри и компютри управляващи летателни апарати.

 

Широко и мащабируемо портфолио

Линиите Versal AI Edge Series Gen 2 и Versal Prime Series Gen 2 продукти осигуряват мащабируемост от периферни сензори до централизирани изчисления за системи, управлявани от AI. Те разполагат с набор от устройства с нарастващи AI и адаптивни изчисления, за да позволят на клиентите да избират производителността, мощността и заеманата площ, за да постигнат ефективно целите за производителност и безопасност на своите приложения.

 

Опростено проектиране

Инструментите и библиотеките на комплекта за разработчици AMD Vivado™ Design Suite помагат за повишаване на производителността и рационализиране на циклите на проектиране за разработчиците на вградени хардуерни системи, предлагайки бързо време за компилиране и подобрено качество на резултатите. За разработчиците на embedded софтуер, AMD Vitis™ Unified Software Platform дава възможност за разработване на embedded софтуер, обработка на сигнали и разработка на AI решения на предпочитаните от потребителите нива на абстракция, без да е необходим FPGA опит.

Проектантите могат да започнат с AMD Versal AI Edge Series Gen 2 и Versal Prime Series Gen 2 документация за ранен достъп и комплекти за оценка още от днес. AMD очаква наличността на образци от Versal Series Gen 2 през първата половина на 2025 г., последвани от комплекти за оценка и System-on-Modules образци в средата на 2025 г. Самите готови решения се очакват в края на 2025 г.

 

Поддържащи източници

• Научете повече за AMD Versal Series Gen 2 адаптивни SoC

• Следвайте AMD в LinkedIn

• Следвайте AMD в Twitter

 

За AMD

Повече от 50 години AMD стимулира иновациите във високопроизводителните изчислителни, графични и визуализационни технологии. Милиарди хора, водещи фирми от Fortune 500 и авангардни научноизследователски институции по целия свят разчитат ежедневно на технологията на AMD, за да подобрят начина си на живот, работа и игра. Служителите на AMD са фокусирани върху изграждането на лидерски високопроизводителни и адаптивни продукти, които разширяват границите на възможното. За повече информация относно начина, по който AMD дава възможност днешния и вдъхновява утрешния ден, посетете уебсайта, блога, LinkedIn и Twitter страниците на AMD (NASDAQ: AMD)