Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Котленката Гергана Лазарова е сред отличените ученици на националното ниво на конкурса „Наследник съм на…“

27 март 2024 15:23, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 196
Котленката Гергана Лазарова е сред отличените ученици на националното ниво на конкурса „Наследник съм на…“

Деветнадесет ученици, отличени в Националния ученически конкурс за есе „Наследник съм на…“, посветен на 110-ата годишнина от Балканските войни (1912 – 1913), бяха наградени на тържествена церемония в Министерството на отбраната. Наградите бяха връчени от заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и на образованието и науката Емилия Лазарова днес – Денят, в който се навършват 111 години от падането на Одринската крепост (1913 г.).

 

В конкурса участие взеха 135 проекта, на ученици от средните училища в България, разделени в две групи, според регламента: първа група от V – VII клас и втора група от VIII – XI клас.

 

Проектът на котленката Гергана Лазарова, беше на тема: „Наследник съм на велики герои от Котленския край“ и той участва във втора възрастова група. В него момичето от НУФИ „Филип Кутев“- Котел, разказва за великите герои от котленския край като Кръстю Иванов Кръстев, нейния пра- пра дядо, офицер Недю Станев и други, участвали в Балканската война.

 

Националният ученически конкурс „Наследник съм на…“ беше организиран от Министерството на отбраната и Централното военно окръжие (ЦВО), съвместно с Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и Съюза на ветераните от войните на България.

 

След тържествената церемония в зала „Тържествена“ от МО съобщиха, че с тяхна подкрепа, Съюзът на ветераните от войните на България ще издаде сборник, който да напомня на поколенията за конкурса, включително с 19-те най-добри проекта.

 

За всички отличени ученици и техните родители Военна академия „Георги Раковски“, разтвори вратите си и запозна присъстващите с историята на първото военно висше училище в България.

Община Котел

Снимки

Котленката Гергана Лазарова е сред отличените ученици на националното ниво на конкурса „Наследник съм на…“Котленката Гергана Лазарова е сред отличените ученици на националното ниво на конкурса „Наследник съм на…“