Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Скръбна вест

21 март 2024 14:13, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди около 1 месец, брой четения: 666
pixabay.com

СКРЪБНА ВЕСТ

 

Сливенска Митрополия известява на клира и православните християни от Сливенска епархия, че на 20 март 2024 година след продължително боледуване

ПОЧИНА

ПРОТОИЕРЕЙ

МАРИЯН ТОДОРОВ ГАНЕВ

 

Енорийски свещеник при храм „Св. Илия“ в с. Чинтулово

на 53 години

 

Протоиерей Мариян Тодоров Ганев е роден на 13 юли 1970 година в гр.Сливен и израснал в с. Чинтулово. Завършил е Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, Богословски факултет.

Ръкоположен е за дякон на 17.10.2001 година, а за свещеник на 22.05.2002 година. В това му качество той е бил енорийски свещеник при църквите в с. Чинтулово, с. Гавриилово, с. Селиминово, с. Малко Чочовен, с. Голямо Чочовен и председател на църковните настоятелства в тези населени места.

Роден и израснал в православно християнско семейство протоиерей Мариян Ганев имаше голяма вяра в Бога и през целия си съзнателен живот бе отдаден в служение на Българската православна църква и в частност на Сливенска епархия. До последния си дъх на този свят носеше достойно тежкия кръст на своето свещеническо служение. В тези мрачни времена на безверие и липса на истинска любов, той беше светъл лъч в съзнанието не само на своите духовни чада, но и на всеки човек, който малко или много се е докоснал до неговия богат духовен свят. Ревностен пастир и пламенен проповедник на Божието слово, който завинаги ще остане в сърцата на мнозина. БОГ ДА УСПОКОИ ДУШАТА МУ В СВОЕТО НЕБЕСНО ЦАРСТВО ! ВЕЧНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА МУ!

Опелото ще се извърши на 22 март 2024 година в манастир „Св.Илия“ с.Чинтулово от 11 часа.

 

От Сливенска Митрополия