Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Международната колоездачна обиколка на България ще премине през Котел

30 август 2023 10:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 8 месеца, брой четения: 658
Международната колоездачна обиколка на България ще премине през Котел

На 31 август /четвъртък/ Международната колоездачна обиколка на България ще премине през град Котел. В юбилейното ѝ 70-годишно издание, участие ще вземат колоездачи от 21 отбора от 28 държави.

Официалният старт на петия етап, който е и последен за надпреварата ще бъде даден в 12:45 часа в Сливен и ще следва следния маршрут:

Път III-488 Сливен – Градец през „Котленски проход“ по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Малко село – Ябланово – Величка и по път I-7 Менгшево – Велики Преслав – Шумен, където около 16:30 часа ще бъде финалът ѝ.

В населените места по време на надпреварата, за обезпечаване на сигурността, поетапно ще бъде спирано придвижването на коли. В момента на прекосяване на колоната и изтеглянето на колоездачите придвижването ще бъде възстановявано.

От две години Котел е домакин на възрожденската колоездачна обиколка „Раковски Гран При“. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на Община Котел – Коста Каранашев и цели популяризирането на спорта сред подрастващото население на общината. Тази година третото издание на надпреварата ще се проведе на 22 септември /петък/, а преминаването на Международната колоездачна обиколка на България през територията на общината е атестат за положените усилия и оценка за общинския принос към колоездачния спорт.

Източник: Община Котел
https://kotel.bg/