Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Държавната агенция за младежта и спорта ще отбележи 12-ти август - Международния ден на младежта, с поредица от прояви в цялата страна.

07 август 2008 19:15,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1018

Кръгли маси, фотоизложби, музикални програми, екоинициативи, уършопове, спортни състезания и други събития се организират в София, в 28-те областни центъра и в някои по-малки градове в страната.

Тази година празникът ще премине под мотото „Младите хора и климатичните промени: Време за действие!". Събитията са под патронажа на г-жа Весела Лечева – председател на Държавната агенция за младежта и спорта.

В чест на този ден на 10 август в Сливен се организира поход до местността Карандила и почистване на екопътеката. Тръгва се в 9.00 ч. от долна станция на лифта. От регионалната структура на ДАМС канят всички младежи от Сливен, представители на политически, етнически, младежки и спортни организации да се включат в проявата. На 12 август от 16.00 часа е предвидена среща на младите политически лидери от областта с областния управител Христина Чолакова и разговор на тема „Младежките лидери променят стереотипите. Защо ще останем в Сливен".

В отбелязването на празника ще се включат и общините Нова Загора и Котел. На 10 август от 10.00 часа на спортната площадка в Нова Загора ще се проведе тенис-турнир между младежите от общината и младежи от Защитеното жилище в Нова Загора. По-късно е предвидено кулинарно състезание. На 12 август от 10.00 часа кметът на община Нова Загора ще се срещне с млади хора от общината, за да разговарят по техните проблеми.

На 11 август от 9.00 часа в парк „Изворите" в Котел членове и доброволци от секцията „Мак" и „Децата на Котел" ще вземат участие в екоинициативата за почистването на парка „Младите искат да живеят на чисто". Ще се организира и поход до местността „Баба Вида" и почистване на екопътеката.

Други инициативи във връзка с този ден ще бъдат организирани от Младежки дом – Сливен и Младежкия информационно-консултантски център – Сливен.

За участниците във всички прояви са предвидени награди.