Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какви видове завивки можете да откриете?

23 август 2021 09:28, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 686
Какви видове завивки можете да откриете?

Одеялата с камилска козина са добър топлоизолатор, мек и уверен комфорт. Одеялата с овча вълна винаги са били смятани за достъпни и еднакво удобни за всеки човек, имат добри покриващи и затоплящи свойства.

 

Според степента на топлина класическите вълнени одеяла са - всесезонни - uno, топли - дуетни, зимни или много топли - трио. Съответно, за най-често срещания модел топло одеяло - всесезонен уно - вълната се пени с плътност 300 g / m2, което гарантира достатъчна топлина, ако температурата в спалнята не спадне под 18 ° C. Следващият модел на одеялото има вид двоен дизайн, когато два слоя пълнител на модела uno се комбинират и ватират, тоест моделът се състои от два слоя пълнител - следователно се нарича дуо. Най-топлият модел се състои от три слоя вълнен пълнител, тежък е и се препоръчва за студени помещения. Одеяла с вълнен пълнеж, по-добре е да не се пера вкъщи, препоръчва се химическо чистене. Колкото по-внимателно се грижите за одеялото си, проветрявайте.

Копринено одеяло се счита за особено благородно и чисто естествено одеяло. Пълнежът на одеялото е направен от нишки на копринени буби. Копринеността е характерна за копринено одеяло, което е особено приятно за кожата. Одеялото с естествена коприна добре поддържа формата си, леко е и регулира естествено температурата, препоръчва се за топли помещения. Копринените завивки с охлаждащ и освежаващ ефект върху кожата ви са идеалният избор за всеки сезон.

 

Одеялото и възглавницата са основният пролог за добър и здравословен сън, лека нощ и добро утро. Чистото спално бельо издържа по-дълго. Ето нашите прости съвети за грижи, за да запазите одеялото си полезно възможно най-дълго:

 

• Сутрин след това е по-добре да сгънете одеялото настрани, за да позволи на одеялото и матрака да се изпарят влагата, абсорбирана през нощта.

• След известно време, облечете се и възглавницата трябва да бъде разклатена и изправена без гънки на леглото.

• Редовно проветрявайте възглавницата и одеялото на чист въздух, позволявайки им да изсъхнат, да изпарят влагата, взета от човека по време на сън.

• По-добре е да не покривате одеялото и възглавницата с одеяло за деня, те трябва да дишат.

 

Източник: Kapere.com