Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител откри Националното състезание „Млад фермер“ в Нова Загора

26 април 2017 16:42,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 645
Снимка 1

На 26.04.2017 г. областният управител откри Националното състезание „Млад фермер“ 2016/2017 г., което се провежда в Нова Загора. Състезанието се организира от Министерство на образованието, Регионално управление на образованието Сливен и Аграрен университет – Пловдив, а домакин тази година е Професионалната гимназия по селско стопанство – Нова Загора. Участват отбори от по трима ученици от 17 професионални гимназии от страната. Сред гостите бяха още Ивайло Енев - заместник-кмет на Община Нова Загора и представители на организаторите.

Областният управител Татяна Петкова откри надпреварата с думите: „Приветствам всички Вас – учители, ръководители и ученици, като победители, защото фактът, че сте днес на националния кръг на състезанието, вече е победа за Вас“, каза тя и пожела успех на учениците, които да покажат не само какво са научили, но и да създадат нови контакти и дълготрайни приятелства.

В продължение на два дни учениците демонстрират придобитите практически знания и компетенции по растениевъдство, животновъдство, земеделска техника и умения за работа в екип. Те прилагат на практика съвременните тенденции в областта на фермерството и осъществяват междуучилищно професионално сътрудничество.

Утре вечер областният управител ще връчи награди на победителите на тържество в театъра на Нова Загора.

Снимки

Снимка 2Снимка 3